The Gooseboob. En odyssé..

Der findes dage, hvor det er nødvendigt at synde. Og når man bor på Østerbro hedder lastens hule Bager Bosse. Der findes mange bagere, men Bosse er ba-ge-ren, når det kommer til old school kager. Kongekagen i den sammenhæng er og bliver i min bog gåsebrystet . Dette potente, svulmende og næsten ubestigelige bjerg af flødeskum, creme og marcipan øverst placeret i kagernes magthierarki.

Indtagelsen af et gåsebryst er en på én gang og lystfuld og smertelig proces, og det kan til tider virke som hårdt arbejde. Men når man mestrer processen, er det samtidig stof til personlig udvikling.

Indtagelsen af et gåsebryst kan inddeles i fem faser:

Forventningsfasen:
Den første fase hvor beslutningen er taget, kagen købt og man går og glæder sig til selve fortæringen. Gåsebrystets konkrete opbygning vurderes og der lægges strategi for åbningstræk.

Den indledende fase:
I den indledende fase, også kaldet lystfasen, er modet intakt. Tempoet er forholdsvis højt, og der er stadig en optimistisk rytme i indtagelsen.

Den udfordrende fase:
Den udfordrende fase indtræffer omkring halvvejs i kagen, hvor en snigende følelse af tvivl melder sig. Har man taget munden for fuld? Er det overhovedet fysisk muligt at fuldføre?

Den opgivende fase:
Den udfordrende fase går direkte over i den opgivende fase, hvor tempoet efterhånden har aftaget til slowmotion. Sveden springer, hjertet hamrer og man er en knivsæg fra at erkende sit nederlag til kagen. En yderst kritisk fase, hvor det gælder om at holde psyken i et jerngreb. Det er her, at fårene skilles fra bukkene.

Katarsis:
Sidste fase starter umiddelbart efter det finale bid af gåsebrystet er gledet ned. Man fyldes med en blanding af lettelse og stolthed over, at kagen er besejret, efterfulgt af en kortvarig følelsesmæssig lammelse. Let kvalme kan forekomme.

P.S. Ikke for at fremhæve egne evner på området. Det skal blot kort nævnes, at størrelsen af Bager Bosses gåsebryster er det dobbelte af normalen.

Dette indlæg blev udgivet i Kager. Bogmærk permalinket.

2 svar til The Gooseboob. En odyssé..

  1. Heidi siger:

    Mummenuuuuuuuuuuums – og HRMPF!!! – Det er din skyld at jeg drømmer om at flytte tilbage til Bager Bossegade og at jeg siden den 24. har drømt om gåsebryster, iiiiihj tsk tsk. Jeg bliver nok nødt til at suse forbi en eller anden gåsebrystbager og hjembringe et stk til aftenkaffen i aften 🙂

  2. Ellen siger:

    Du er altid velkommen på Øbro. Både til gåsefråds eller evt eksperimenter med andre Bosse-klassikere 🙂

Skriv en kommentar